Corona


Hier vindt je alle informatie betreffende de ontwikkelingen omtrent corona met betrekking tot onze dansschool.

Alle eerst zijn wij enorm aan het balen dat we onze lessen niet kunnen geven zoals we normaal zouden doen. Dat doet ons zeer en we missen iedereen dan ook echt enorm. Vandaar dat wij keihard aan de slag zijn gegaan met online lesgeven. Deze vindt je in je mailbox en zodra er een nieuwe les is stuur ik je een berichtje in de whatsapp groep. Hou deze dus goed in de gaten. Daarnaast hebben we wekelijks een online meeting. Check voor jou tijd even de brief in je mail of in de whatsapp groep.

Natuurlijk krijgen ook wij een hoop vragen over contributie. Ik wil deze dan ook graag zo goed mogelijk beantwoorden.

Kan ik mijn lidmaatschap tijdelijk bevriezen?

Dit ligt geheel aan de reden. Mocht je zoon/dochter op dit moment het lastig vinden om de online lessen te volgen dan snappen wij dat uiteraard. Echter is dit geen geldige reden om je lidmaatschap te bevriezen. Bij blessures of financiële problemen kun je wel je lidmaatschap tijdelijk bevriezen.

Natuurlijk snap ik helemaal dat het een beetje zonde voelt om voor lessen te betalen die je nu dus niet krijgt. Alleen zouden wij ook dolgraag je die lessen hebben gegeven. Het is helaas door de overheid aan ons gevraagd hier even niet mee door te gaan zodat er levens gered kunnen worden. Dat betekend dat wij niet mogen ook al zouden we dit natuurlijk het allerliefste willen.

Op dit moment heb ik als eigenaresse de keuze gemaakt om dan toch de lessen zoveel mogelijk online aan te gaan bieden. Dit voelt namelijk voor mij beter dan niets doen. En ik merk zelf ook dat met de peutergym van mijn kindjes hier in Tilburg die helemaal niets van zich laten horen dat het niet fijn voelt dat ik toch moet betalen en daar niets voor terug krijg. Vandaar dat wij er alles aan doen om zichtbaar en aan het werk te blijven. En niet alleen voor mezelf maar ook voor mijn docenten. Het is namelijk geen hobby voor ons maar ons werk. Hiermee verdienen wij ons brood en betalen wij de hypotheek en alles wat we maar nodig hebben. Je mag van mij dan ook gerust weten dat 1 les voorbereiden, filmen, monteren en opsturen naar jullie ons in totaal nu 3! uur kost. Wij zijn daarom dus echt keihard aan het werk om mijn dansschool en onze banen te behouden. Wettelijk gezien voldoen wij dan ook aan alle voorwaarde om de contributie te kunnen blijven innen.

Op het moment dat je besluit je lidmaatschap te bevriezen en met jou doen andere leerlingen dat ook, hebben wij geen salaris meer. Zal ik uiteindelijk faillissement aan moeten vragen en zal er na deze crisis ook geen dansschool meer zijn om naar terug te keren.

Mag ik dan opzeggen?

Een opzegging daarentegen mag ik niet weigeren. Hoe spijtig ik deze beslissing ook zou vinden kan ik hem in sommige situaties ook begrijpen. Fijn is om in je opzegging dan ook even duidelijk aan te geven wat de reden is. Je hebt zoals gewoonlijk een opzegtermijn van een gehele maand.

Wat als jullie nou tot de zomer dicht moeten blijven?

Dit is natuurlijk het meest gevreesde scenario. We hopen echt dat we zo snel mogelijk weer open mogen maar dit is zeker een reële mogelijkheid. We hebben voor april de incasso al gedraaid. Voor de maand april is er dus geen korting mogelijk en blijven we zoveel mogelijk lessen online aanbieden. Dit in de hoop dat we snel weer aan de slag kunnen.

Mocht het zo zijn dat mei, juni en juli we ook dicht blijven is het voor ons ook lastiger om zolang online les te blijven geven. We gaan dan opnieuw de situatie bekijken en zullen zeker gaan kijken of we de contributie wellicht omlaag kunnen krijgen. Echter is ons doel om na de zomer nog een dansschool te hebben waar we weer naar terug gaan dus wij doen echt wat we kunnen en hopen daarbij op ieders begrip.

Tot slot

Wij krijgen gelukkig ook een hoop positieve berichten van jullie terug en daar zijn wij echt enorm blij mee. Het is voor ons echt een spannende tijd, net als voor jullie. We hopen enorm dat we goed deze periode dadelijk kunnen afsluiten en weer lekker samen kunnen gaan dansen.

Heel veel liefs en met alle beste bedoelingen,

Ninny Dooms

Dansschool Lotuz