Over ons


Dé dans- en balletschool van Bavel en omstreken

DSC_3050

Al 210 leerlingen zijn bij ons lid!

Hoe dan?
Wij zijn een gezellige en fijne ballet en dansschool. Bij ons staat plezier rechtover echt iets leren. De juiste balans dus. Door alle leerlingen vooral bekend te maken met dans in de lessen maar ook zeker daarbuiten willen we de wereld een klein beetje meer laten dansen. Wij treden dan ook veel op met alle groepen, gaan op danskamp, bezoeken voorstellingen en doen nog veel meer leuks! Wil je hier meer over weten? Lees dan vooral verder over onze missie en visie.

Wat dan?

Wij geven een groot aantal dansstijlen. Je kunt bij ons als een ballerina vliegen in de balletles, stoer dansen in streetdance en hip hop, op je kop staan in breakdance, je eerste pasjes zetten in peuterdans en natuurlijk je wereld in emoties vergroten in modern jazz. Alle stijlen zul je ondertussen vast kennen van tv-shows als DanceDanceDance en So You Think You Can Dance. Niet? Lees dan even hier. Bij ons kun je alles leren om uiteindelijk daar eens te staan of het natuurlijk gewoon super leuk te hebben tijdens je lessen.

Waar dan?

Op dit moment gebruiken wij 3 locaties. Namelijk de gymzalen van basisscholen De Spindel en De Toermalijn in Bavel. Deze hebben wij uiteraard ingericht met spiegels en een balletbarre. Daarnaast gebruiken wij de mooie danszaal van Het Koutershof in Rijsbergen.

Hoeveel dan?

Je kunt bij ons al een les volgen voor 25 euro per maand. Dit betaal je 11 maanden want in de maand augustus is er geen les dus ook geen betaling.

Kijk dan!

Natuurlijk is een proefles
altijd gratis zodat ook jij het kunt ervaren. Wil je graag meerdere lessen uitproberen? Laat het mij weten.

Mocht je daarnaast toch nog vragen hebben neem dan gerust contact met me op.

Met dansende groeten,

Ninny Dooms

 

Onze missie en visie

Missie

Dans is een kunstvorm en daardoor voor iedereen een must om mee in aanraking te komen. Kunst en cultuur wordt in onze maatschappij helaas steeds minder belangrijk. Daarom wil ik met Dansschool Lotuz bijdragen om kunst en cultuur weer meer in het leven te brengen.

Dans is vanaf zeer jonge leeftijd al mogelijk en daardoor een ideale hobby om de motorische en creatieve ontwikkeling verder te brengen. Deze ontwikkeling staat bij ons ook vooraan om elk kind meer lichaamsbeheersing en zelfvertrouwen te laten ervaren.

Dansen is leven en leven is dansen!

Visie 

Ik leg de visie graag uit in 4 kernwoorden die in alle lessen centraal staan.

Ambacht: Alle lessen worden gegeven door vakbekwame docenten. Allen in het bezit van een eerstegraads docenten diploma of daar op dit moment mee bezig. Lesgeven zit dus in hart en nieren evenals het dansen. Wij allen zijn op jonge leeftijd begonnen vanuit een passie die uitgegroeid is in een groot kunnen en weten van dans en lesgeven.

Plezier: Natuurlijk staat het plezier in de hobby centraal. De lessen worden met humor en spelenderwijs gegeven. Op deze manier zal (je kind) jij techniek leren zonder dat in de gaten te hebben. De lessen worden gegeven zodat iedereen de positieve aandacht krijgt die het verdient en iedereen met een glimlach de les weer uitloopt.

Discipline: Om alle dansers de juiste aandacht te kunnen geven is orde en respect in onze lessen altijd belangrijk. Het is belangrijk dat je in de groep je fijn voelt en daarom wordt pesten ook absoluut niet geaccepteerd. Tevens is respect voor de docent natuurlijk belangrijk. Alle docenten willen op de allerbeste manier de kennis en kwaliteit in dans overbrengen. Dit betekend dat (je kind) je moet leren om op een gestructureerde manier een les te volgen. Op deze wijze is elke les plezierig en respectvol.

Techniek: Een woord wat ik al een paar keer heb laten vallen en daarom ook zeker belangrijk. Door te blijven uitdagen in dans zal je plezier langer blijven. Wie wil nou niet op de eindvoorstelling de mooiste en beste danseres zijn die je maar kan zijn. Wij leren je dan ook een goede basis aan om vanuit daaruit je eigen creativiteit kwijt te kunnen. Dans, leef en geniet!!