Dé dans- en balletschool van Bavel en omstreken

DSC_3050

Wij zijn een gezellige en fijne ballet-en dansschool. Bij ons staat plezier rechtover echt iets leren. De juiste balans dus. Door alle leerlingen vooral bekend te maken met dans in de lessen maar ook zeker daarbuiten willen we de wereld een klein beetje meer laten dansen. Wij treden dan ook veel op met alle groepen, gaan op danskamp, bezoeken voorstellingen en doen nog veel meer leuks! Wil je hier meer over weten? Lees dan verder over onze missie en visie.

Wij geven een groot aantal dansstijlen. Je kunt bij ons als een ballerina vliegen in de balletles, stoer dansen in streetdance en hip hop, op je kop staan in breakdance, je eerste pasjes zetten in peuterdans en natuurlijk je wereld in emoties vergroten in modern en jazz. Wil je meer lezen over de verschillende soorten lessen? Lees dan even hier.

Op dit moment gebruiken wij vier locaties voor onze dans- en pilateslessen. Namelijk de gymzalen van basisscholen De Spindel en De Toermalijn in Bavel en speelzaal de Mandt in Teteringen. Deze hebben wij uiteraard ingericht met spiegels en een balletbarre. Ook hebben wij een locatie in Rijsbergen voor onze pilateslessen op donderdagavond. Deze pilateslessen worden gegeven in de Koutershof.

Je kunt bij ons al een les volgen voor 26 euro per maand. Dit betaal je 11 maanden, want in de maand augustus is er geen les dus ook geen betaling.


Onze missie en visie

Missie

Dans is een kunstvorm en daardoor voor iedereen een must om mee in aanraking te komen. Kunst en cultuur wordt in onze maatschappij helaas steeds minder belangrijk. Daarom wil ik met Dansschool Lotuz bijdragen om kunst en cultuur weer meer in het leven te brengen.

Dans is vanaf zeer jonge leeftijd al mogelijk en daardoor een ideale hobby om de motorische en creatieve ontwikkeling verder te brengen. Deze ontwikkeling staat bij ons ook vooraan om elk kind meer lichaamsbeheersing en zelfvertrouwen te laten ervaren.

Dansen is leven en leven is dansen!

Visie

Ik leg onze visie graag uit in vier kernwoorden die in alle lessen centraal staan.

Ambacht: Alle lessen worden gegeven door vakbekwame docenten. Allen in het bezit van een eerstegraads docenten diploma of daar op dit moment mee bezig. Lesgeven zit dus in hart en nieren evenals het dansen. Wij allen zijn op jonge leeftijd begonnen vanuit een passie die uitgegroeid is in een groot kunnen en weten van dans en lesgeven.

Plezier: Natuurlijk staat het plezier in de hobby centraal. De lessen worden met humor en spelenderwijs gegeven. Op deze manier zal (je kind) je techniek leren zonder dat in de gaten te hebben. In de lessen zorgen we ervoor dat iedereen positieve aandacht krijgt en met een glimlach de les uitloopt.

Discipline: Om alle dansers de juiste aandacht te kunnen geven is orde en respect in onze lessen altijd belangrijk. Het is belangrijk dat je je in de groep fijn voelt en daarom wordt pesten ook absoluut niet geaccepteerd. Tevens is respect voor de docent natuurlijk belangrijk. Alle docenten willen op de allerbeste manier de kennis en kwaliteit in dans overbrengen. Dit betekent dat (je kind) je moet leren om op een gestructureerde manier een les te volgen. Op deze wijze is elke les plezierig en respectvol.

Techniek: Een woord wat ik al een paar keer heb laten vallen en daarom ook zeker belangrijk. Door te blijven uitdagen in dans zal je plezier langer blijven. Wie wil nou niet bij de eindvoorstelling de mooiste en beste danseres zijn die je maar kan zijn. Wij leren je dan ook een goede basis aan om vanuit daaruit je eigen creativiteit kwijt te kunnen. Dans, leef en geniet!!